Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за Alfa Romeo като цяло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Мнения за Alfa Romeo като цяло

Здравейте! ПОнеже от както се помня все голфове карам искам да попитам нещо и за Алфата като цяло. Каде са им минусите и плюсовете в сравнение с немските коли например. Здрави ли са като купе, ходова част и двигател, и най-вече електроника. По специално съм се насочил към 156 2.4JTD - то, штото се запалих много по печките заради моита печка , а и има за какво. Гледам че за 4000+ евро има добри алфи в Германия, но не знам дали това е реалната им цена. Има ли някой които си е купувал кола от Италия да сподели каде е най удачно да се търси - в кои автокъщи или по сайтове и вестници. Че всички във форума за запаление афаджии ми е ясно, но ако може отговорете безпристрастно .
    Beauty & the beast in one

В този форум има достатъчно инфо и то дадено от хората с проблеми, от наблюдения мога да ти кажа, че тези които са без проблеми не пишат - та затова може и малко пресилено да ти прозвучи това което ще прочетеш. Ако използваш търсачката ще добиеш представа и ще зададеш някакъв по-конкретен въпрос на който да ти отговорим

Като цяло 2.4 JTD го смятат колегите за прекрасен и балансиран 5 цилиндров мотор и ..........
    може да започнеш с това например:
    http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... 56&start=0

ако си издържал да изчетеш всичко може и това да погледнеш:
    http://alfaromeo-bg.com/forum/viewtopic ... 56&start=0

Успех!
    ex ALFA ROMEO 156 1.8 TS '98

Comment

А бе баце Тино нали знаеш,голфаджийте не на обичат много,ти пък издаваш къде се намира светената вода

Майтапя се Бе хора,а на теб приятелю добре дошъл в отбора на 156!Послушай съвета на колегата,прочети всичко и решавай..... изборът е изцяло твой
      Alfa Romeo 166 2.4 jtd 140HP 10.2001
      ------------------------------------------

Comment

Да 156-ца 2.4JTD ще е ? е кога тази година или другата. Не се сърдете, но зададох толкова ?-и поради факта, че съм карал само голфове и знам че са здрави а не искам следващата ми кола да е някое бързочупеща се красавица(визирам Fiat brava и bravo, които не ги шчитам за големи бръкми). От линковете обаче се оказа, че алфата е доста добра. Остава и напрактика да я "пипна" и да заслужи парите си и уважението ми. Благодаря ви много за отговорите!

Comment

Ти ще я "пипнеш", тя ще те "пипне" теб и няма да искаш да караш друго след това
          настояща - BMW 3er
          ex. Alfa Romeo 156 - 2006-2007
          ex. Alfa Romeo 164 - 2000 - 2005

Comment

Едно допълнение - понеже прочетох че бензинките са капризни на гориво, важи ли това и за дизелите. Питам, защото на VW по-новите дизелит с ПД(115 к.с. и нагоре) са капризни относно нафтата - тази която се продава на бензиностанциите.

Comment

сите нови коли са капризни към качеството на горивото

няма да коментирам кое е "новото" на помпадюза-та
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от vertrieblera
                Да 156-ца 2.4JTD ще е ? е кога тази година или другата. Не се сърдете, но зададох толкова ?-и поради факта, че съм карал само голфове и знам че са здрави а не искам следващата ми кола да е някое бързочупеща се красавица(визирам Fiat brava и bravo, които не ги шчитам за големи бръкми). От линковете обаче се оказа, че алфата е доста добра. Остава и напрактика да я "пипна" и да заслужи парите си и уважението ми. Благодаря ви много за отговорите!
                Ако не ти трепне сърцето по-добре не Алфа. Алфа се купува със сърце - колкото и изтъркано да звучи.
                Иначе за категорията хора наречени в цял свят АЛФИСТИ - Алфа си е перфектна кола
                Успех!!!
                2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Re: Мнения за Alfa Romeo като цяло

Първоначално публикувано от vertrieblera
                  Здравейте! ПОнеже от както се помня все голфове карам искам да попитам нещо и за Алфата като цяло. Каде са им минусите и плюсовете в сравнение с немските коли например. Здрави ли са като купе, ходова част и двигател, и най-вече електроника. По специално съм се насочил към 156 2.4JTD - то, штото се запалих много по печките заради моита печка , а и има за какво. Гледам че за 4000+ евро има добри алфи в Германия, но не знам дали това е реалната им цена. Има ли някой които си е купувал кола от Италия да сподели каде е най удачно да се търси - в кои автокъщи или по сайтове и вестници. Че всички във форума за запаление афаджии ми е ясно, но ако може отговорете безпристрастно .
                  Колега, аз още не съм си влез Алфа, ама предстои, та ако може да ти кажа 1-2 приказки, дано са достатъчно безпристрастни за теб.
                  Честно казано е доста неуместно да сраняваш Голфа с Алфи-те, направо си е обида за вторите. Не знам откъде се е загнездило това мислене в българина, че немските коли са супер здрави, а италианските се чупят лесно. Това първо не се доказва от нито една статистика и второ дори и от практиката си знам / карал съм и карам и немски и френски и японски и италиански коли/ че това е пълна илюзия. Всичко зависи от точно определената кола, колко е пазена и къде се кара и т.н.
                  Аз лично със Ситроен Ксантия в момента нямам проблеми със здравина, докато това не може да се каже за Опел-а който карам, хем е нов. За сравнение като возия, комфорт и екстри и дума не може да става да сравняваш Голф-а със френски и италиански коли, още повече с Алфа-та.
                  По принцип Голфа е доста опростена кола и затова няма какво толкова да се чупи, ясно е, че ако ходиш по полето с Алфа е трудно, защото е ниска аз например за такива цели си имах преди Сузуки Самурай и по тая логика и аз мога да кажа, че това е най-здравата кола на света. То и в селата за тях №1 все още е Москвич 408, ама това значи ли, че като не се чупи ще си го вземеш
                  Голфа е по-спартанска кола, ако искаш возия, комфорт, лукс и екстри вземи си италианска кола. На мен лично всички коли, които съм карал са ми излизали еднакво като подръжка, като чиста сума говоря.

Надявам се да съм бил безпристрастен
                  Алфа 166, 2.0 ТС 2001год.

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Това със селата и москвичите малко не ми допадна , колкото до колегата купи си Алфа и няма да съжаляваш, преди карах Ситроен Ксантия и имах "нещастието" случайно да покарам Алфа 156, сънувах я след това.

П.С. Ако имаш жена да се примирява с това че отива на втори план

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry
                      Това със селата и москвичите малко не ми допадна , колкото до колегата купи си Алфа и няма да съжаляваш, преди карах Ситроен Ксантия и имах "нещастието" случайно да покарам Алфа 156, сънувах я след това.

П.С. Ако имаш жена да се примирява с това че отива на втори план
                      сори колега не съм искал да обидя хората от селата, просто наблюдението което имам от селото където ми е вилата показва, че москвича още е номер 1, а после идва Жигулата.
                      Но още веднъж извинявай ако съм те засегнал по някакъв начин

Историята започва с това че Хенри Форд свалял шапката си когато виждал да минава Alfa Romeo

Comment

Не се обиждам :P . В подкрепа н думите ти мога да споделя за един познат. Човека има 2 москвича и 2 засчета на месец налива бензин за 150-200 лв. и не иска да чуе за друг автомобил или за газова уредба. На всичкото отгоре го гони параноя че някои иска да му ги отмъкне и ги заключва най старателно, а аз държа кола за 10000 с ключовете в нея. Така че приказката за селата си е вярна.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Значи сме на едно мнение

Comment

Малко късно се включвам в темата,но мисля,че мога да бъда полезен. Повече от 7 години карам Голф 2 1.6 карбуратор.Съвсем наскоро,най-накрая,след огледани N-брой Алфи 156(със всякакви двигатели) си взех 156 1.8 бензин.Двете коли са съвсем различен тип.
                            Голфа е стар,но златен,както се казва.Железен.Изглежда като дялан с теслата,няма грам екстра,вози по-зле от каруца.От друга стана-гори малко и виждаш сервиз веднъж на високосна година.А като го видиш си спокоен-супер евтинийка.Дупки,мубки(както казваме в Пловдив)-нищо не признава.Въртиш геврека и не ти пука.
                            Алфа 156 е друга порода.Красавица.Дизайнерите са изпипали всичко до последния детайл.Уникално удоволствие!И на всичкото отгоре,като натиснеш газта-върви.Добре върви.Както знаем обаче,красотата изисква жертви.Гори много и май ще ми се налага по-често да посещавам сервиза.А там ще се "киха" здраво.Успокоението е,че всички сходни на 156-цата коли,също имат скъпа поддръжка.Даже по-скъпа(имам в предвид Пасати,А4,Хонди и т.н.).
                            Така че ти предлагам следното решение-запази си Голфа да си ходиш на вилата и за риба.И си вземи Красавицата,за да изпиташ удоволствие,което нито един модел Голф не може да ти даде.
                            156 1.8 TS

Comment

Евала. Много умно изказване!

Comment

Working...
                              X